Representant

Anniken Solfjeld Pedersen

Jeg er 45 år, bor i Kilsund i Arendal og er gift med Helge. Vi har to døtre sammen på 15 og 18 år. Jeg satt i bystyret i perioden 2015-2019, og tok deretter en pause. Nå er jeg klar for fire nye år, hvis Arendals befolkning ønsker meg tilbake! Jeg vil være en
klar stemme som brenner for miljø, klima og naturmangfold, oppvekst og utvikling og trivsel i hele kommunen.
Mitt daglige virke er som lærer i norsk, historie og samfunnskunnskap på Sam Eyde videregående skole. Jeg har jobbet som lærer i 15 år og stortrives og brenner for yrket mitt og elevene mine. Jeg har også erfaring fra utelivsbransjen. Der har jeg
jobbet 6 år i Oslo og også vært med å drive Holmen restaurant og bar i Kilsund. Min utdannelse er adjunkt med tilleggsutdanning i spesialpedagogikk.

Anniken Solfjeld Pedersen

Bli bedre kjent med Anniken Solfjeld Pedersen:

MITT ENGASJEMENT I forrige periode satt jeg i formannskapet, administrasjonsutvalget og komite for oppvekst. Dette var veldig lærerikt og utviklende. Selv om jeg har hatt pause fra offentlig politikk disse fire årene, har jeg vært aktiv i lokalpolitikken i Flosta. Jeg har vært sekretær i Flosta og Strengereid arbeiderlag og har fulgt aktivt med fra sidelinjen om hva som har beveget seg i Arendalspolitikken i denne perioden. 

MINE HJERTESAKER I hele mitt liv har jeg alltid brent for klima, miljø og naturmangfold. I min barndom og ungdom var jeg nok «forut min tid» der. Jeg ser med glede at disse sakene har kommet mer og mer på dagsorden de siste årene. Jeg er opptatt av å styrke dette fokuset enda mer i Arbeiderpartiet. I tillegg brenner jeg for oppvekst. Det er viktig at barn og unge har en trygg og god oppvekst med gode rammer rundt seg. Det er også viktig at yrkesgruppene som jobber rundt barn og unge blir hørt og tatt på alvor av oss folkevalgte og styre og stell, når vi skal gjørebestemmelser. Sist, men absolutt ikke minst, er jeg veldig engasjert i at HELE Arendal kommune må tas i bruk, også de mindre lokalsamfunnene, når vi kommer inn i en periode fremover med vekst og utvikling. Dette gjelder både næringsetablering, boligutbygging og kollektivtrafikk. Det er også viktig at denne utviklingen har med klima, miljø og fokus på naturmangfold med på laget.