Gruppeleder

Nina Jentoft

Jeg er en 57 år gammel Kristiansandsjente, men har bodd på Engehaven siden 1998. Jeg ble valgt inn i bystyret i 2012. Siden 2015 har jeg sittet i Formannskapet og i perioden 2015-2019 ledet jeg Kommuneplanutvalget. Inneværende periode sitter jeg også i Fylkestinget. Min utdannelse har jeg i samfunnsøkonomi ved UiO og jeg arbeider til daglig i Norwegian Research Centre, NORCE som seniorforsker. Jeg har en doktorgrad i ledelse og innovasjon i offentlig sektor. Mine forskningsområder er likestilling, inkludering og mangfold, levekår og ungt utenforskap med spesiell fokus på skolen som inkluderende arena.

Nina Jentoft

Mitt politiske engasjement hadde sitt utgangspunkt i at jeg ønsket å bedre barn og unges oppvekstvilkår, bedre levekårene for de gruppene som hadde det svakeste utgangspunktet og således utjevne forskjeller. Jeg har derfor vært spesielt opptatt av å fremme likestilling, inkludering og mangfold i Arendal, fordi vi vet at det er bærebjelken for å kunne leve gode liv. Å sikre og videreutvikle vår desentraliserte fellesskole og barnehagene er ett annet fokusområde. Også å sikre gode og bærekraftige offentlige helse- og omsorgstjenester, som er like viktig gammel som ung. 

For meg er det viktig at natur- og landbruksområder blir ivaretatt for fremtidige generasjoner, ikke minst for å ivareta våre barns oppvekstsvilkår. Vår natur er en del av Arendals og regionens felles ressursgrunnlag og identitet. Da er det vår oppgave å ta vare på naturmangfoldet og sikre allmennheten tilgang til alle naturområder. Nå opplever vi at store arealer planlegges regulert til nye nærings- og boligområder. Derfor er det viktig at strandsonen, vassdrag og sårbare naturområder skjermes mot utbygging og at det innføres boplikt i hele kommunen.

MINE HJERTESAKER

  • Styrke og utvikle fellesskolen slik at den har rom for alle
  • Sikre gode og bærekraftige offentlige helse- og omsorgstjenester
  • Kjempe mot privatisering av våre felles velferd 
  • Arbeide for å etablere flere markagrenser i Arendal
  • Styrke allmenhetens tilgang til sjønære arealer
  • Innføre boplikt, særlig i de mest utsatte sjønære boområdene