Nina fra glassheisen

Helt ok å bli kalt politisk slugger

Hun må kunne kalles en politisk ringrev, vår varaordførerkandidat Nina Jentoft. Hun har vært med i bystyret siden 2012, formannskapet siden 2015, vært tidligere leder for kommuneplanutvalget og aktiv fylkespolitiker i siste periode. Og selv mener hun å fortsatt ha mye ugjort som politiker.

Nina fra glassheisen

- Når jeg har vært med såpass lenge i politikken, så følger det også et politisk ansvar når det gjelder å lede en kommune. Det handler om å lande store, viktige saker som vi har satt i gang de siste årene vi har sittet med makta. Og for meg har jobb nummer en vært å skaffe Arendal vekst som gjør at flere kommer i arbeid og leveårene blir bedre. Her snakker vi om store, krevende prosesser som å skape nok næringsarealer til å kunne lande en gigantsatsing som Morrow Batteries. Dette må vi nå ta helt i land, og jeg er svært motivert i å bidra videre til dette. Her skal det blant annet skaffes mer kapital og utløses støtte og virkemidler i nær dialog med lokale, regionale og sentrale myndigheter. 

Så du håper innbyggerne viser deg og resten av A-laget fornyet tillit nå ved valget? 

- Ja, jeg håper virkelig folk gir tillitt til mannskapet som har sittet med roret, samt noen nye kandidater, slik at vi får landa det vi har startet for åtte år siden. Da tenker jeg både på Morrow og de andre næringsetableringene som kommer i kjølvannet av dette. Så for Arendal vil det være en kjempefordel at det er Arbeiderpartiet som blir sittende i Arendal og fra politisk side lede dette viktige arbeidet. For vi har åpnet dører og har løpende kontakt med regjeringa. Ja, jeg vil si det så sterkt at Arendal skal ha utrolig god råd om de ikke kan bygge videre på dette. 

Men valget handler vel om mye mer enn bare Morrow? 

- Absolutt. Da vil jeg trekke frem at vi har klart å lande en stor investering i hver periode. I forrige periode var det ferdigstilling av den nye, flotte Roligheden skole som betyr enormt mye for folk på Tromøya. I neste periode vil det være Helsehuset på Saltrød som vi gir vår fulle støtte og håper å få på plass i 2026». 

Nina, mange kjenner deg som en svært tydelig og kanskje til tide litt krass politiker når du står opp og forsvarer vår politikk og angrep mot oss. Noen kaller deg endog en politisk slugger? 

- Ja, det er nok korrekt. For når jeg har vært såpass lenge med i politikken, så begynner jeg å se sammenhenger. Og vi må forvente å få både ris og ros. Men jeg mener vi til tider får mye urettmessig kritikk for mye av det som har skjedd. Jeg mener vi kan stå opp og si at vi har fått til et taktskifte, ikke minst innen næring, vi er blitt Agders festivalby og en by som er senter for den politiske debatten i Norge. Så er det ikke slik all kritikk er uberettiget, men jeg føler mange ganger behov for å klargjøre debattene for å få frem fakta og forsvare det vi gjør. Så da kan det nok hende at noen oppfatter meg som noe krass og direkte, for jeg liker å snakke rett ut og ikke pakke inn formuleringene mine.

Men selv om du framstår krass i media, så forteller allikevel både politiske medspillere og motstandere om en omsorgsfull Nina. Gjennom din jobb som forsker innen levekår finnes det vel også en annen side ved deg? 

- Ja, det er jo hyggelig å høre. Jeg er ganske målbevisst og for meg så er drivkraften i poltikken at vi skal hjelpe enkeltmennesker og gjøre det vi kan for å legge forholdene til rette for at alle skal få gode liv. Jeg kjenner gjennom jobben min godt til mange sider ved levekårsutfordringene vi har på Sørlandet, og det er en viktig drivkraft i alt jeg gjør, avslutter Nina Jentoft med et varmt smil.