Vil kjempe for sykehuset – og bedre dialog med ledelsen
Ramani Nordli (24) har nylig fått fast jobb og jobber i full stilling på medisinsk/kirurgisk avdelig 2c på sykehuset i Arendal. Hun går i turnus og har ifølge henne selv mye å lære. Som lokalpolitiker vil hun kjempe for sykehuset og en bedre dialog med ledelsen.
Hvordan ser du på din nye arbeidsplass Ramani, Arendal sykehus?
«Det er jo et lite sykehus når en sammenligner med sykehus i større byer og i Oslo hvor jeg har tatt min utdannelse. Jeg vil og si at Arendal er ikke et sykehus som har vært prioritert i det siste nå det gjelder utstyr og generell modernisering. Men nå kommer den nye PCI-laben, lab nummer tre, endelig. Det er på høy tid, så gode som Arendal er på området utblokking av tette blodårer til hjertet.
På avdelingen jeg jobber nå, flyttet slagavdelingen til Kristiansand hvor de til tider har strevd med å ta imot alle pasientene fra Arendal. Så det blir jo spennende å se hvordan dette går.
Så en del kjenner nok på en usikkerhet knyttet til fremtiden og det har det vært en del negativitet i opinionen og i media knyttet til utviklingen på sykehuset i den siste tiden. Derfor er det nok noen som tror at det ikke alt står så bra til ved sykehuset for tiden og kanskje har vegret seg fra å ta kontakt med oss. Men så hører vi ofte blant de som kommer hit utsagn av typen: Men her er det jo godt å være, og det er jo gledelig».
Vil du si at du deler bekymringen om at Arendal i fremtiden ikke skal fortsette å være et fullverdig akuttsykehus?
«For oss i Arbeiderpartiet er det svært viktig at Arendal skal forbli et fullverdig, stort akuttsykehus med egen fødeavdeling. For det gir bekymring nå vi hører at barneleger ikke får kontrakt etter 2030. I så tilfelle vil man ikke kunne fortsette med det fødetilbudet som gis ved sykehuset i dag».
Hvordan vil du følge opp denne saken som lokalpolitiker i Arendal, du sitter allerede i bystyret og er på valg for en ny periode?
«Dette vil jeg nøye følge med på og så håper jeg at vi får beskjed fra sykehuset når noe er i ferd med å skje med tilbudet sykehuset til enhver tid skal gi. Her kan varslingen og dialogen absolutt bli bedre mellom sykehuset og bystyret. Det nye kommunale legevakt bygget som snart skal åpnes er jo bygd i nær tilknytning til sykehuset nettopp for å styrke samarbeidet mellom det kommunale og statlige helsetilbudet. Så det er å håpe at dette vil føre til en tettere og bedre kontakt enn i dag også når det gjelder kommunikasjonen mellom oss».
Så det er her skoen har trykket i det siste når det gjelder å få til en god kommunikasjon mellom sykehusledelsen og politisk/administrativ ledelse i kommunen?
«Ja, det vil jeg nok si. Men jeg vil legge til at vi politikere kan og til tider gå forbi ledelsen ved sykehuset og direkte til media med våre bekymringer. Så jeg håper vi kan opprette en god, direkte dialog hvor vi tar de viktige og riktige samtalene.»
Så må vi og bli bedre til å fremsnakke sykehuset?
«Absolutt. For vi må ikke glemme at de ansatte er en viktig ressurs og det er ofte de som får høre bekymringene om at sykehuset ikke er godt nok rustet til å ta imot alle. Så de ansatte må vi heie på samtidig som vi fremsnakker sykehuset».
Til slutt, Ramani; hva tenker du om fremtiden, hvor er sykehuset i år 2030?
«Jeg håper sykehuset består med minimum de avdelingene det har i dag, for jeg ser ikke at vi kan redusere tilbudet mer nå. Så håper jeg at vi klarer å ruste opp og bla få intensiv/nyfødtavdelingen tilbake slik at vi kan øke tilbudet til de fødende og at mange slipper å dra til Kristiansand for å føde», avslutter Ramani.