Arendal Arbeiderparti vil styrke offentlig sektor

Årsmøtet i Arendal Arbeiderparti som ble avholdt denne helgen mener at offentlige velferdstilbud må bygges videre ut for å sikre mer likeverdige tilbud til alle. Koronapandemien har vist behovet for en sterk stat som forvalter av gode, sosiale fellesskapsløsninger, mente årsmøtet.

På grunn av koronaepidemien ble årsmøtet i Arendal for første gang arrangert som et nettmøte med vel 40 stemmeberettigede deltakere. Også tematisk var mye fokus rettet mot konsekvensene av epidemien. Partiet mener stadig flere faller utenfor velferdsordningene fordi regjeringen ikke makter å prioritere svake og utsatte grupper.

Kjersti Stenseng - partisekretær

Kjersti Stenseng innledet på årsmøtet i Arendal Arbeiderparti.

Godt kjent med ArendalPartisekretær Kjersti Stenseng som holdt den politiske innledningen, avslørte at hun er godt kjent med Arendal ikke minst fra besøk under Arendalsuka. Hun har og fått med seg beslutningen om å legge batterifabrikken til Arendal, noe som er helt i tråd med partiets mål om å skape ny industri basert på grønn teknologi. Arbeid til alle er jobb nummer en, sa partisekretæren som pekte på at Arendals satsing på flere hele, faste stillinger.Satsing på sykehuset og stamveierStortingsrepresentant Tellef Inge Mørland understreket hvor viktig det er med en fortsatt satsing på sykehuset i Arendal for å bevare tilbudene og den solide kompetansen som gjennom år er bygget opp ved sykehuset. Mørland mente og at en videre utbygging av E-18 og E 39 gjennom Agder vil stå høyt på prioriteringslisten med en ny regjering utgått fra Arbeiderpartiet. Klima og miljø vil bli viktige saker i den kommende valgkampen, understreket Mørland, som viste til at mange i Arendalsområdet er berørt av dette som jobber i oljevirksomheten.Bærekraftig modernisering av ArendalDe forventede positive ringvirkningene som følge av beslutningen om å legge den nye en batterifabrikk til Eyde Energipark i Arendal fikk stor oppmerksomhet under årsmøtet.Et enstemmig årsmøte vedtok at Arbeiderpartiet vil jobbe planmessig for å videreutvikle og modernisere kommunen. Målet er å etablere nye og fremtidsrettede arbeidsplasser med hovedfokus på miljø, klima og bærekraft samt gode og tidsriktige kommunale tjenestetilbud.I den forestående rulleringen av kommunens næringsplan og kommuneplan vil Arendal Arbeiderparti legge opp til en strategi som tar sikte på å skalere opp og ikke bygge ned kommunale tjenestetilbud. Partiet ønsker å være i forkant og legge forholdene best mulig til rette for en vellykket etablering av batterifabrikken.Nytt styreÅrsmøtet valgte nytt styre i Arendal Arbeiderparti. Leder Jan Rudy Kristensen var ikke på valg, mens Nina Jentoft som sitter i både bystyret og fylkestinget ble valgt til ny nestleder. Det nye styret består for øvrig av Steinar Rasmussen (sekretær), Jan Askeland (kasserer), Kristin Lorentsen (kvinnekontakt), Runo Nygård (medlemsansvarlig) og Tanja Javnes Sandåker (styremedlem).

Politiske uttalelserÅrsmøtet vedtok to politiske uttalelser, en om behovet for styrking av offentlig sektor og en om behovet for en ny regjering fra høsten. Uttalelsene er gjengitt under.Viktige deler av offentlig sektor må styrkesKoronapandemien har med tydelighet vist oss behovet for en sterk stat som forvalter av gode, sosiale fellesskapsløsninger.  Arbeiderpartiet har i alle år vært garantisten for en slik politikk.  Vi ser nå at offentlige velferdstilbud må bygges ut for å sikre mer likeverdige tilbud til alle.

Arbeiderpartiet vil spesielt peke på følgende områder som må styrkes:

  • Kampen for lik rett til videregående skole må fortsette. Stipendordningene styrkes til å gjelde alle som har rett til videregående skole.
  • Arbeiderpartiet mener at økt satsing på fysisk aktivitet vil kunne forbygge livsstilsykdommer og psykiske lidelser. Kroppsøvingsfaget i skolene må styrkes og skolene må gi barn og unge mulighet til fysisk aktivitet hver dag.
  • Ordningen med fritt sykehusvalg må styrkes ved at tilbudet skal gis ved offentlige sykehus.  Sykehusansatte ved de offentlige sykehusene skal ikke kunne drive privatpraksis i tillegg, men bruke sine ressurser til beste for pasientene innenfor det offentlige helsevesenet.  Slik vil en kunne redusere helsekøene, styrke det offentlige helsetilbudet og sikre rettferdig bruk av felleskapets midler
  • Arbeiderpartiet vil forsterke kampen mot alle former for diskriminering.  Alle skal sikres likeverdige tilbud uavhengig av legning, etnisitet, religion, funksjonsnivå .  Dette innebærer at alle som ønsker det skal ha rett til å bo hjemme og ikke i institusjon. Arendal Arbeiderparti vil peke på at FN konvensjonen for mennesker med nedsatte funksjoner (CRPD) må innarbeides i norsk lovverk.

Norge trenger en ny regjering ledet av ArbeiderpartietKoronaepidemien har vist hvor viktig det er for Norge å ha en velfungerende velferdsstat som gir støtte til de mange som nå rammes av epidemien. Men nå ser vi at stadig flere faller utenfor velferdsordningene fordi regjeringen ikke makter å prioritere svake og utsatte grupper. Landet trenger en ny regjering, en regjering ledet av Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

Med en høyreregjering som har sittet med makten i snart åtte år, ser vi tydelig at godene er ujevnt fordelt. De ressurssterke og de som sitter på toppen har fått flest fordeler. Regjeringen fortsetter å drysse koronamillioner over noen av de aller rikeste, mens de fortsatt ikke vil gi feriepenger til de arbeidsledige. Dette gjør at mange ikke får råd til ferie i år. Slik straffes de som gikk arbeidsledige og mottok trygd i fjor selv om de nå er tilbake i arbeid.

Vi skal snu dette og sørge for at vanlige lønnsmottakere får beholde mer av lønna og de på toppen skal bidra mer.

Vår statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, er den beste til å lede en ny regjering som setter hensynet til de svakeste i høysetet. En regjering utgått fra Arbeiderpartiet vil være den beste garantisten for en sterk stat som forvalter av gode, sosiale fellesskapsløsninger.

Med Jonas Gahr Støre i spissen har Arbeiderpartiet under koronatiden kjempet frem økte dagpengesatser, forlengede permitteringsordninger og kompensasjonsordninger som skal redde arbeidsplasser. Dette er tiltak som gjør koronatiden lettere for folk, folk som Arbeiderpartiet er til for. Derfor har vi i Arbeiderpartiet som mål å vinne regjeringsmakt og lede landet fra høsten av, med Jonas Gahr Støre som vår nye statsminister.

Årsmøtet i Arendal Arbeiderparti 6.2.21